Sunday, December 27, 2009

Ismeth dah 3 months!!




Alhamdulilah.. 17 dec Ismeth dah genap 3 bulan.. dan yang paling mengembirakan mama, mama masih berjaya memberikan ismeth susu ibu sepenuhnya.. syukur alhamdulilah.. mudah2an mama dapat memberikan susu ibu pada ismeth selama yg mungkin.. amin..
tp apa yg merisaukan mama, tadi mama bawa ismeth pg klinik (monthly apoinment), berat ismeth cuma naik 300 gram sahaja,and then carta BMI ismeth pun menurun.. nurse yg check ismeth pun terkejut..last month berat ismeth naik mendadak, this month pulak slowly.. nak kata ismeth kurang menyusu,mama rasa x jugak,maybe sebab mama terlalu bz, hingga kurang perhatian pd ismeth.. kesian ismeth.. lepas ni mama berazam walau se bz mana pun mama akan berusaha memberikan yg terbaik buat ismeth..

Berat Ismeth:-
Masa lahir:3.1kg
1 month:4.1kg
2 month:5.5kg
3 month:5.8kg



Lepas dr klinik tadi, nenek Ismeth cukur rambut Ismeth.. habis botak kepala Ismeth.. sian Ismeth.. pas cukur rambut pulak.. mlm ni ismeth terpaksa berpisah dgn papa ismeth lg,dah la lepas lahir hari tu 2 bulan lebih ismeth x jumpa papa,pastu baru 1 minggu jumpa, papa terpaksa tinggalkan ismeth lagi.. sian ismeth.. nasib la mama tinggal dgn family mama, ramai jugak yg temankan ismeth d sini.. lagipun ismeth merupakan cucu 1st dlm family mama, so x heran la klu memang ramai yg ambik perhatian pd ismeth d sini..walau apapun terjadi mama pasti akan berusaha buat ismeth gembira.. sayang ismeth...

Saturday, December 5, 2009

Happy Anniversarry!



Hari nie 1st anniversary papa & mama.. hari nie genaplah setahun mama jadi wife papa, ismeth pulak hari nie dah 2 bulan 2 minggu, syukur lah nampaknya tuhan permudahkan rezki mama..walaupun tuhan tak limpahkan rezki, harta berjuta2 tp tuhan berikan zuriat pd mama..baru sebulan kawen mama dah ada ismeth kat dlm perut..mcm x percaya jer.. tp sedih ler, 1st aniversary ni, mama celebrate dgn ismet jer.. last week papa ismeth janji nak pulang hari nie, nak celebrate anniversary nikah papa & mama bersama.. tp tiba2 dua hari lepas papa ckp dia x dpt pulang coz kerja dia x siap lg.. hmmm.. apa boleh buat.. lgpun papa tengah cari rezki.. tp sampai skrg mama tunggu papa wish anniversary day dgn mama, tp tak ada pun.. dr pagi tadi dah lebih 5 kali papa call, tp x ada pun sebut pasal aniversary.. sedih nya..

Thursday, December 3, 2009

Tahi sawan? cradle cab??


Pening la kepala mama nie.. waktu ismet baru lahir, bersih jer kepala ismet,rambut pun lebat.. tp bila ismet dah masuk 2 bulan nie, ada pulak timbul mcm daki kat kepala tu..mcm kelemumur pun ada.. ada org panggil tahi sawan / daki sawan / cradle cab.. mula2 benda tu timbul,mama dah letak minyak kelapa kat kepala ismet.. memang dah hilang dah semua, tp tetiba skrg ni ada lg.. pastu yg makin merisaukan rambut ismet pun dah mula luruh..luruh pulak kat depan jer..kesian tengok ismet..


Gambar terbaru Ismet.. rambut kat depan dah x ada.. tp gambar x clear sebab ambik guna PC cam.. Camera x ada, memory card phone mama pulak x dpt read kat laptop..
 
Copyright 2009 Blog untuk Ismeth... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree